UWAGA! Dołącz do nowej grupy Ruda Śląska - Ogłoszenia | Sprzedam | Kupię | Zamienię | Praca

Wrzesień w kulinarnym konkursie „Rudzkie Smaki” – zwycięża przepis na pesto z liści rzodkiewki

Roman Latanowicz

Roman Latanowicz


W wrześniowej edycji konkursu „Rudzkie Smaki” wyłoniono zwycięzcę, którym został przepis na pesto z liści rzodkiewki. Autorem nagrodzonego dania jest Łukasz z Piekar Śląskich. Przepis na to innowacyjne i zdrowe danie zyskał uznanie jurorów, dzięki swojemu oryginalnemu charakterowi i wartościom odżywczym. Pesto z liści rzodkiewki można śmiało stosować jako dodatek do wielu potraw.

Pesto z rzodkiewki to interesujący sposób na wykorzystanie liści warzywa, które często są pomijane w codziennej kuchni. Autor przepisu podkreśla, że warto wybierać rzodkiewki z ekologicznych upraw, ponieważ dostarczają one intensywniejszego smaku i większej ilości składników odżywczych. To aromatyczne danie jest bogate w żelazo, wapń oraz przeciwutleniacze, co czyni je nie tylko smacznym, ale także zdrowym wyborem.

Wraz z wyłonieniem zwycięzcy wrześniowego miesiąca rozpoczęła się nowa edycja kulinarnej rywalizacji, która potrwa do końca października. Tematem przewodnim październikowej edycji jest „Danie lub deser na ciepło”. Mieszkańcy Rudy Śląskiej są zachęcani do dzielenia się swoimi przepisami, które będą mogły zaspokoić potrzeby rozgrzewających potraw w chłodne dni. Uczestnicy mają możliwość przesyłania swoich propozycji na adres e-mail lub pocztą, a na laureatów czekają nagrody oraz publikacja najlepszych przepisów w tworzącym się kalendarzu kulinarnym „Rudzkie Smaki”. Dalsze szczegóły można znaleźć w komunikatach urzędowych.

Źródło: Urząd Miasta Ruda Śląska


Oceń: Wrzesień w kulinarnym konkursie „Rudzkie Smaki” – zwycięża przepis na pesto z liści rzodkiewki

Średnia ocena:4.97 Liczba ocen:24


Zobacz Także